Over ons Leveranciers Technische dienst Contact Nieuws                              

Umons blij met nieuwe binder: "perfect gelijmde boeken met de Horizon BQ-280 PUR"Sinds 1 maand bevindt Les Editions Universitaires de Mons zich in een nieuw gebouw in het midden van de stad, in de nabijheid van verschillende faculteiten.

Waar ze vroeger enkel cursussen drukten in offset, hebben ze nu het aanbod uitgebreid naar het printen van flyers, boeken, tijdschriften, en nog veel meer.

Jean-Marc Huart, productiechef en Jean-Marc Dubray, uitgever en directeur, staan ons te woord. 

JM Dubray: “Doel is dat we elke vraag kunnen beantwoorden. Vroeger moesten we het grootste deel van het printwerk uitbesteden. Nu doen we alles in eigen beheer. Zowel het printen als de afwerking. Dat geeft ons volledige controle over levertijd en kwaliteit.”

Dit jaar breidde UMons zijn machinepark uit met een nieuwe binder en 3-snijder van Horizon: de BQ-280 met PUR en de HT-30. Ook schaften ze nog de nieuwe IDEAL THE 56 snijmachine aan.

JM Huart: “Voordien werkten we de cursussen af met 2 platte nietjes. Dankzij de Horizon BQ-280 kunnen we nu de cursussen en boeken afwerken met een mooi kaft en een rechte gelijmde rug. We kozen voor de versie met PUR lijm omwille van de ijzersterke hechting en de uitstekende kwaliteit. We zijn overgeschakeld van 80gr/m² papier naar 120gr/m² en hebben een perfect resultaat. Met de HT-30 driesnijder wordt elk boek automatisch en professioneel rondgesneden.”

Hij vervolgt: “Met de aankoop van deze Horizon machines heb ik enorm veel tijd gewonnen. De kwaliteit is onberispelijk en de machine is eenvoudig te regelen. Wij zijn tevreden. We hebben de juiste keuze gemaakt.”

Waarom koos UMons voor Best-Matic?

JM Dubray: “Wij zoeken niet zozeer een leverancier als wel een professionele partner. Wij zijn zeer blij met de technische dienst van Best-Matic. Er wordt steeds snel gereageerd en ook de samenwerking met Sandro (sales) verliep heel vlot. Het is belangrijk om een vertrouwensrelatie te hebben en die hebben we met Best-Matic.”

Nederlands